1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gefrituurde Kipreepjes Op Tomatencarpaccio

Gefrituurde Kipreepjes Op Tomatencarpaccio

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-2000

Ingrediënten 4 personen


2 grote kipfilets (ca 250 gr), peper, 2 el sojasaus, 6 trostomaten, zout, 4 takjes koreander, 1 tl sambal, 4 el sesamolie, 30 g bloem, 2 el natuurazijn, 1 tl gemalen gemberwortel (djahe).


Verder heb je nodig


Keukenpapier, friteuse


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Friteuse verwarmen op 180 graden. Olie, azijn, sojasaus en sambal tot dressing roeren. Tomaten wassen en in zeer dunne plakjes snijden (kapjes niet gebruiken). Tomatenplakjes op 4 borden schikken en bestrooien met zout, peper en djahe. Kipfilet in reepjes van 1-2 cm dikte snijden. Reepjes bestrooien met zout en peper en door bloem wentelen (overtollige bloem eraf kloppen). Dressing over tomaten scheppen. Kipreepjes in ca 2 minuten goudbruin frituren en op het keukenpapier uit laten lekken. Reepjes over tomaat verdelen en koriander boven gerecht fijnknippen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top