1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. chinese honingkip

chinese honingkip

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2000

Ingrediënten 4 personen


500g kipfilet, ca 3 eetlepels bloem, zout, 2 cm verse gemberwortel, 3 bosuitjes, 1 theelepel ma?zena, 1 1/2 eetlepel chilisaus (fles),1 eetlepel vloeibare honing, 3 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 eetlepel sojasaus.


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip in niet te kleine blokjes snijden. In kom kip omscheppen met bloem en zout. Gember schillen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in lengte halveren. Schuin in stukjes van ca. 4 cm snijden. In kommetje ma?zena losroeren met chilisaus, sojasaus, citroensap en 3 eetlepels water. In wok olie verhitten tot ca. 170?C. Overtollige bloem van kip schudden en kip in 2 gedeelten in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Vuur laag draaien. Olie op 1 eetlepel na uit wok gieten. Gember ca. 1 minuut roerbakken. Honing erdoor roeren. Chili-sojasaus erdoor roeren. Kip en 3/4 deel van bosui erdoor roeren en ca. 1 minuut meewarmen. Rest van bosui erover strooien.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top