1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fazant
  5. Fazant met witlof

Fazant met witlof

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2000

Ingrediënten 2 personen


1 fazant/ 2 personen.1 kg witloof. 1 citroen. 1 plakje vet spek.Boter.Aardappelkroketjes.


Verder heb je nodig


Gevogelte schaar.Keukentouw.Keukenpapier.Een scherp mesje.













Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het witloof schoon.
Bind op het borstvlees van de fazant een stukje vet spek.




Bereidingswijze

Maak het witloof schoon en laat het met het aanhangende water, wat peper en zout en het sap van 1 citroen gaar smoren.
Kruid de fazant aan de binnen en buiten zijde met zout en peper en bind op het borstvlees een stukje vet spek.
Laat wat vetstof in een braadpan smelten, leg de fazant erin en laat hem aan alle kanten lichtjes bruin worden.
Plaats een schotel vervolgens in de oven en laat de fazant geheel klaar worden.
Binnenin moet hij lichtjes rose zijn.
Neem de fazant uit de pan en houd hem warm.
Schep het uitgelekte witloof in de braadpan en laat het in het vleesbraadvocht even smoren. Leg de fazant in het midden van een dienschotel en schik de groenten er rond.
Blus het braadvocht met een weinig water of bouillon. Laat de korstjes loskomen en zeef de jus. Breng op smaak en dien op met de fazant en het witloof.Geef er aardappelkroketjes bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top