Tomatenquiche

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g bloem
125 g boter
1 ei
1 mespuntje zout
2 eetlepels koud water
1 kg vleestomaten
4 eieren
200 g geraspte kaas
3 dl creme fraiche
zout, peper
suiker

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de boter in klontjes met het ei, zout en water. Kneed dit tot een gladde deegbal en laat dit 1/2 uur in de koelkast rusten.
Laat de tomaten inkoken tot het vocht verdampt is. Roer de eieren, creme fraiche, tomaten en kaas door elkaar en breng op smaak met zout, peper en suiker.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette bakvorm. Zet de vorm met een steunvulling 10 minuten in een over van 180 graden.
Verwijder de steunvulling, schep de tomatenvulling erin en bak de taart ongeveer 45 minuten in een oven van 200 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten