Bloemkool-gehaktschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bloemkool-gehaktschotel

    Bloemkool-gehaktschotel

    Bloemkool-gehaktschotel

Een pittige bloemkoolgehakt schotel, zoals je bloemkool nog nooit geproefd hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote bloemkool
1 rode paprika
400 gram gehakt
30 gram boter
2 uien
1 theelepel oregano
1 theelepel thijm
1 theelepel chilipoeder
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel azijn
1 theelepel bruine basterd suiker
3 dl bouillon
peper
3 takjes bladselderij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote hapjespan

Voorbereiding

Bloemkool schoonmaken in roosjes verdelen. Paprika in blokjes snijden. Ui in ringen snijden.

Bereidingswijze

Gehakt in de boter rul bakken. Ui daarna meebakken. Vervolgens de paprika, oregano, thijm, chilipoeder, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en bouillon toevoegen. Laat het 15 minuten smoren. Voeg na 5-10 minuten de bloemkool roosjes toe. Maak het af met peper en fijngesneden bladselderij.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree of groene lint macaroni.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nappi avatar
nappi

Doorsturen

Home Recepten