Aardappelsalade Met Kervelvinaigrette

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2000

aardappelsalade, kervelvinaigrette en gerookte heilbot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 3 dl runderbouillon, gemengde sla naar keuze, 4 plakjes gerookte heilbot, 1 bosje kervel, 2 el frambozenazijn, 1 el balsamicoazijn, 7 el olijfolie, peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

stoommachine

Bereidingswijze

snijd de aardappelen in plakjes van 5 mm dik. Snipper het sjalotje fijn en ddoe het bij de bouillon.
Stoom de aardappelplakjes in 10 minuten gaar boven de bouillon.
Maak de slasoorten schoon en meng door elkaar. Schik op 4 borden en verdeel er de plakjes heilbot over.
Hak voor de vinagraitte de kervel fijn en meng die met azijn en de olie. Kruid met peper en zout en laat even rusten.
Verdeel de aardappelplakjes over de salade en schep er de vinaigrette over.

Serveertip

Geef de borden een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten