Gepofte Aardappelen Uit De Oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2000

Lekkere gepofte aardappelen. Je bent er een paar minuutjes mee bezig en dan zet je ze een uurtje in de oven en kijk je er niet meer naar om je hebt ondertussen alle tijd om andere dingen te doen...

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
SCHRIK NIET! DIT LIJKT VEEL MAAR DAT IS HET NIET EN HET IS ZO KLAAR!!!!

2 middlematige aardappels per persoon.
Aluminium folie.
Beetje boter (dieet margarine of gewone uit kuipje kan ook)
Zout, peper en nootmuskaat.
Basilicum.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tip: Gebruik aardappels van ongeveer dezeflde grootte zo zijn ze gelijk klaar...

Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon en droog je goed af.
Scheur of knip rechthoekige lange stukje aluminium folie en smeer die (doffe binnenkant) in met wat boter. Strooi daarop wat zout, peper en nootmuskaat en wat basilicum. Leg de aardappel aan het begin van het rechthoekige stukje folie en rol de aardappel erinen bedek hem helemaal met folie.

Bereidingswijze

Leg je aardappels op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze lekker poffen op 220 graden een uurtje voor middelmatige aardappels.

Serveertip

Bijna elk vlees smaakt bij dit. Je kunt lekker wat zout op je aardappel doen vind ik zelf erg lekker of wat slasaus. Je kan ook met kruidenboter en spul aan de gang gaan maar dat maakt het erg vet...

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vscheer avatar
vscheer 05-09-2000

Hoi, Ik was al even op zoek naar een lekker, maar niet al te vet recept voor een etentje wat ik ga geven. Deze gepofte aardappelen zijn perfect. Bedankt!! Groetjes Vanessa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten