Goulash Soep

  • Hongaars, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2000

Gulyasleves

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rundvlees/2 el olie (of 30 g reuzel)/1 grote ui, fijngehakt/1/2 tl paprikapoeder/zout naar smaak/1/2 tl karwijzaad/3-4 peperkorrels/1 middelgrote wortel, in kwarten gesneden/ 1 middelgrote pastinaak, in kwarten/1-2 rode paprika in reepjes/ 500 g aardappelen, geschild
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
thee-ei

Bereidingswijze

Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2 cm. Stoof de uien in de olie of reuzel op een laag vuur tot ze goudgeel zijn, maar niet bruin. Haal de pan van het vuur, voeg paprikapoeder, vlees, zout en 1 1/5 l water toe. Voeg karwijzaad en peperkorrels toe in een thee-ei, om gemakkelijk te kunnen verwijderen voor het opdienen. Zet de pan weer op een laag vuur en laat 30 min. zachtjes pruttelen. Voeg dan wortel, pastinaak en paprikareepjes toe. Als het vlees bijna gaar is, na nog eens 30 min., voeg dan de aardappelen erbij. Als de aardappelen gaar zijn, is het klaar.

Serveertip

Geef hier gedroogde hete paprika bij op een apart bordje, dat je dan kan verkruimelen in je soep. Traditioneel wordt dit gerecht geserveerd met wit brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten