ITALIAANS: TOSCAANS GEHAKTBROOD

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2000

Bron: Menu 1995

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 zongedroogde tomaatjes op olie, 500 gr rundersaucijsjes of rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 4 el paneermeel, 2 el fijngeknipte verse salie, 100 gr geraspte mozzarella, zout, vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pasteivorm of cakeblik (inhoud 3/4 l.)

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 200?C. Vet de vorm in. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Knip het vel van de saucijsjes open en doe het vlees in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het ei, het paneermeel, de tomaat, de salie en de mozzarella toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper toe. Doe het gehakt in de vorm en druk het goed aan. Bak het gehaktbrood in de oven in ca 40 min. bruin en gaar. Laat het gehaktbrood uit de oven ca 10 min. staan, stort het daarna eventueel op een schaal.

Serveertip

Lekker met pasta en tomatensaus.

Laatste reacties

ceska avatar
ceska 17-08-2002

Heerlijk, An! We hebben het gisteren gegeten, tuinboontjes erbij met blokjes ham erdoor en aardappelpuree. Voor herhaling vatbaar. Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten