GRIEKS: LAMSGEHAKTBROOD MET ROZEMARIJN
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-08-2000
Dit Griekse gehaktbrood krijgt een heerlijk korstje van feta-kaas. Bron: Menu 1995
Ingrediënten 4 personen
boter, 1 ei, 2 el citroensap, 500 gr lamsgehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr rijst, 2 el fijngehakte rozemarijn, 2 tl zout, vers gemalen zwarte peper, 50 gr fetaBenodigdheden
pasteivorm of cakeblik (inhoud 3/4 l)Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 200?C. Vet de vorm in. Klop het ei los met het citroensap. Doe het lamsgehakt in een kom. Rasp de ui er boven fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg het eimengsel, de rijst, 1? el rozemarijn, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Doe het gehakt in de vorm. Verkruimel de feta en strooi de kaas, de rest van de rozemarijn en nog wat peper over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood in de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar. Laat het gehaktbrood uit de oven ca. 10 min. staan, stort het daarna eventueel op een schaal.
Serveertip
Lekker met gesmoorde courgette en pitabroodjes.
Laatste reacties
de rozemarijn was erg dominant, de rijst erdoor zorgd wel voor een lekker luchtig gehaktbrood.