GRIEKS: LAMSGEHAKTBROOD MET ROZEMARIJN

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2000

Dit Griekse gehaktbrood krijgt een heerlijk korstje van feta-kaas. Bron: Menu 1995

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
boter, 1 ei, 2 el citroensap, 500 gr lamsgehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr rijst, 2 el fijngehakte rozemarijn, 2 tl zout, vers gemalen zwarte peper, 50 gr feta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pasteivorm of cakeblik (inhoud 3/4 l)

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 200?C. Vet de vorm in. Klop het ei los met het citroensap. Doe het lamsgehakt in een kom. Rasp de ui er boven fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg het eimengsel, de rijst, 1? el rozemarijn, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Doe het gehakt in de vorm. Verkruimel de feta en strooi de kaas, de rest van de rozemarijn en nog wat peper over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood in de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar. Laat het gehaktbrood uit de oven ca. 10 min. staan, stort het daarna eventueel op een schaal.

Serveertip

Lekker met gesmoorde courgette en pitabroodjes.

Laatste reacties

raatjes avatar
raatjes 24-02-2001

de rozemarijn was erg dominant, de rijst erdoor zorgd wel voor een lekker luchtig gehaktbrood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten