1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pilaf

Pilaf

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2000

Ingrediënten


500 g hamlappen of varkenslappen
olie
4 grote uien
4 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
2 blikjes tomatenpuree
1 groot blik perziken op sap
zout en peper
maizena
rijst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes, vang het sap van de perziken op en snij de perziken in stukjes.
Snijd de uien in stukjes.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het vlees in de olie bruin.
Doe het sap van de perziken met evenveel water, de uien, sambal, tomatenpuree en ketjap in een pan en breng dit aan de kook.
Doe dit bij het vlees in een grote pan en laat dit ongeveer een uur sudderen.
Doe de laatste 5 minuten de stukjes perzik erbij en bind met wat maizena.
Serveer met rijst.

Serveertip

Dit recept is ook lekker met kip, dan minder lang sudderen.
In plaats van rijst kun je het ook met gekookte aardappelen serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margaret_uri


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margaret_uri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top