Kip Op Griekse Wijze

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip ongeveer 1 1/2kg. in stukken.
10cl.droge witte wijn, 2 citroenen, 200gr. groene olijfen, flinke scheut olijfolie,
2teenjes knoflook, 1dessertlepel koriander, peper en zout, enkele verse korianderblaadjes voor de garnering.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

pers een citroen en snij de andere in dunne schijfjes.
Pel de teentjes knoflook en snipper fijn.
Doe wat olijfolie in een kom samen met het citroensap en de look.
Leg de stukken kip erin en bestrooi met peper en zout, laat de kip 1 uur marineren.
Giet olijfolie in een pan, leg de stukken kip erin en laat ze even aanbakken tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Giet er vervolgens de marinade en de witte wijn bij.
Schik de citroenschijfjes op de kip, leg er de olijfen op en strooi er koriander over.
Zet het deksel op de pan en laat de kip ongeveer een uur stoven (tot ze gaar is).

Serveertip

schep op borden en garneer met verse blaadjes koriander.
Serveer met gebakken nieuwe aardappeltjes of rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten