1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagna
  6. Lasagna

Lasagna

Door: jeaninebes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2000

Ingrediënten 4 personen


4 ons rundergehakt
1 pakket verse italiaanse groenten (of 1 paprika, 1 prei, champignons, courgette, ui)
zakje spaghettisaus
pak lasagnavellen van Honig
1 blikje champ. cremesoep
ger. kaas
gedroogde italiaanse keukenkruiden


Verder heb je nodig


Oven
Ovenschaal


Een lekkere snelle lasagna waar ik veel suc6 mee heb.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen en overschaal invetten (zie beschijving op pak)

Bereidingswijze

Rul de gehakt zonder boter. Voeg de verse groenten toe en roerbak het geheel even. Voeg het zakje saus toe en de hoeveelheid water die op het zakje staat vermeld. Voeg wat gedroogde italiaanse keukenkruiden en knoflook toe. Laat de gehakt/groentesaus even pruttelen. Verdeel 1/3 van de gehaktsaus over de bodem van de Ovenschaal. Bedek deze laag met lasagnavellen. Bestrijk de lasagnavellen met de 1/2 van het blikje champ.soep. Strooi hierover wat ger. kaas, peper uit de molen en wat italiaanse keukenkruiden. Dek deze laag weer af met lasagnavellen. Weer 1/3 van het gehakmengsel over de vellen verdelen. Afdekken met lasagnavellen en weer een laagje "soep". Weer een laagje vellen en deze afdekken met de rest van het gehaktmengsel. Stooi ger. kaas als laatste laagje. In de oven de lasagna gaar laten worden (zie voor de tijd de beschrijving van het pak lasagnavellen). Lekker met een frisse salade en stokbrood met kruidenboter.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en stokbrood met kruidenboter en een koude lambrusco.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeaninebes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top