Roerei Met Tomaat En Basilicum

  • Nederlands, Ontbijt
  • 20-30 min.

Een heerlijke verwennerij bij het paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el. olijfolie, 3 tomaten, ontveld, ontpit en grofgehakt, zout, peper, 1 bouquet garni, 1 stengel bleekselderij, 2 takjes peterselie, ? tl. suiker, 10 eieren, 40 gram zachte boter in stukjes, 4 el. verse basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In pan olie verhitten. Tomaten met zout, bouquet garni en suiker ? 15 minuten zacht bakken. Regelmatig omscheppen tot vocht verdampt is en tomaten zacht zijn. Bouquet garni verwijderen. Boven kom eieren voorzichtig breken, de schalen moeten zoveel mogelijk heel blijven. Eierschalen met heet water omspoelen en droogdeppen. Eieren met boter loskloppen. Op smaak brengen met zout en met houten lepel door tomatenmengsel roeren. Op laag vuur blijven roeren, als eieren gaan stollen basilicumblaadjes toevoegen. Roerei opdienen in lege eierschalen, kapjes erop zetten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten