Roerei Met Tomaat En Basilicum
- Nederlands, Ontbijt
- 20-30 min.
Een heerlijke verwennerij bij het paasontbijt
Ingrediënten 4 personen
2 el. olijfolie, 3 tomaten, ontveld, ontpit en grofgehakt, zout, peper, 1 bouquet garni, 1 stengel bleekselderij, 2 takjes peterselie, ? tl. suiker, 10 eieren, 40 gram zachte boter in stukjes, 4 el. verse basilicumblaadjesBereidingswijze
In pan olie verhitten. Tomaten met zout, bouquet garni en suiker ? 15 minuten zacht bakken. Regelmatig omscheppen tot vocht verdampt is en tomaten zacht zijn. Bouquet garni verwijderen. Boven kom eieren voorzichtig breken, de schalen moeten zoveel mogelijk heel blijven. Eierschalen met heet water omspoelen en droogdeppen. Eieren met boter loskloppen. Op smaak brengen met zout en met houten lepel door tomatenmengsel roeren. Op laag vuur blijven roeren, als eieren gaan stollen basilicumblaadjes toevoegen. Roerei opdienen in lege eierschalen, kapjes erop zetten.