1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Heldere paddestoelenbouillon

Heldere paddestoelenbouillon

  • Internationaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2000

Ingrediënten 4 personen


2 ons gemengde paddestoelen;6 gedroogde shii-takes;2 gedroogde white fungus(Chinese toko);1 el fijngehakte gember;2 blokjes groentenbouillon;1 el maiskiemolie;1/2 rode peper,in ringetjes;1 liter water;2 el sherry;1 el sojasaus;bieslook.



Heldere paddestoelenbouillon
Heldere paddestoelenbouillon
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen in een halve liter heet water.

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook,voeg de bouillonblokjes,rode peper en sojasaus toe,en laat 20 min trekken.Haal de geweekte paddestoelen uit het water,snij ze in kleine stukjes,voeg het paddestoelen-weekwater bij de bouillon.Bak de gemengde paddestoelen in de olie zachtjes bruin,voeg de geweekte paddestoelen toe en bak nog 2 min.Blus af met de sherry en voeg alles bij de bouillon,laat dit 5 min trekken en strooi er voor het serveren bieslook over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top