bloemkoolschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2000

heerlijk slankrecept van bloemkool en gehakt, is snel bereid

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 350/450gr magere rundergehakt,zout en peper of een bouillonblokje, blikje tomatenblokjes, kaas geraspr of in plakjes
aardappelen genoeg voor 4 pers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

braadpan, vergiet, ovenschaal

Voorbereiding

verwarm de oven op 200 graden
schil de aardappelen en doe ze in de pan met water
maak de bloemkool schoon en in stukjes en doe ze in een pan met water

Bereidingswijze

Kook de aardappelen ondertussen gaar
Kook de bloemkool bijna gaar en giet deze dan af en doe het in een ovenschotel
Rul de gehakt in de braadpan en doe de kruiden erbij als het gaar is de tomatenblokjes erbij, mengen en warm laten worden. dan de gehakt over de bloemkool doen en hierover de kaas.
Als de kaas gesmolten is de schotel uit de oven nemen.
Eet smakelijk

Serveertip

ook lekker is rauwkostsalade erbij, je kunt het ook met rijst eten

Laatste reacties

erie_fraters avatar
erie_fraters 06-09-2000

Heerlijk! Wel heb ik tartaar gebruik en verse tomaten. Tis een hele prestatie hoor, om mij van de bloemkool met kaassaus af te krijgen *grijns*. Dit gaan we beslist nog veel vaker eten. Vrg., Erie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten