suikervrije amandelkoekjes

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
dit recept is voor glutenvrij dieet:
25 gr. gepelde amandelen, 200 gr. bruin tarwemeel ,125 gr. lactosevrije margarine, 4 eetl. appeldiksap, 1 ei, snufje zout, 1 eetl. wijnsteenbakpoeder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, spuitzak met gekarteld mondje, bakplaat, kom, pannetje

Voorbereiding

Hak de gepelde amandelen grof.
vet de bakplaat in en bestuif hem met wat bloem.

Bereidingswijze

Laat de margarine zachtjes smelten, en los de appeldiksap erin op.
Haal de pan van het vuur en roer het ei er door.
Voeg de gehakte amandelen toe.
Het meel met zout en wijnsteenbakpoeder zeven en met 3 eetl. tegelijk aan het boter mengsel toevoegen.
Goed roeren en evt. koud water erbij doen.
Laat het deeg op een koele plek rusten.
Verwarm de oven voor op 200 gr. doe dan het deeg in de spuitzak, en spuit rondjes op de ingevette bakplaat.
schuif de bakplaat in de oven, en bak de amandelkoekjes in 15 min. gaar.

Serveertip

Dit recept komt uit het boekje het nieuwe ik, geschreven door anne marie reuzenaar.
Recepten voor het leven, lekker eten ondanks ME, candidiasis, hypoglykemie en voedsel allergie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

annekejalloh avatar
annekejalloh 22-04-2012

Tarwe mag je niet als je geen gluten mag. Dus ook geen tarwemeel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten