1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Suikervrije koekjes
  6. suikervrije amandelkoekjes

suikervrije amandelkoekjes

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2000

Ingrediënten 4 personen


Dit recept is voor glutenvrij dieet:
25 gr. gepelde amandelen, 200 gr. bruin tarwemeel ,125 gr. lactosevrije margarine, 4 eetl. appeldiksap, 1 ei, snufje zout, 1 eetl. wijnsteenbakpoeder.


Verder heb je nodig


Oven, spuitzak met gekarteld mondje, bakplaat, kom, pannetje


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de gepelde amandelen grof.
vet de bakplaat in en bestuif hem met wat bloem.

Bereidingswijze

Laat de margarine zachtjes smelten, en los de appeldiksap erin op.
Haal de pan van het vuur en roer het ei er door.
Voeg de gehakte amandelen toe.
Het meel met zout en wijnsteenbakpoeder zeven en met 3 eetl. tegelijk aan het boter mengsel toevoegen.
Goed roeren en evt. koud water erbij doen.
Laat het deeg op een koele plek rusten.
Verwarm de oven voor op 200 gr. doe dan het deeg in de spuitzak, en spuit rondjes op de ingevette bakplaat.
schuif de bakplaat in de oven, en bak de amandelkoekjes in 15 min. gaar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Dit recept komt uit het boekje het nieuwe ik, geschreven door anne marie reuzenaar.
Recepten voor het leven, lekker eten ondanks ME, candidiasis, hypoglykemie en voedsel allergie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top