groentecurry met paddestoelen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2000

ALLA FRIED VOOR PIET !!!!!!!!!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. broccoli -
250 gr. courgette -
1 blik (400 gram) rode bonen (chilibonen of kidneybonen)
2 uien -
4 eetl. zonnebloemolie -
1 laurierblaadje -
1/2 theelepel kaneelpoeder -
1 eetl. kerriepoeder -
1/2 theelepel chilipoeder -
1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander) -
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) -
2 teentjes knoflook -
1 blik (400 gram) gepelde tomaten -
200 gr. kastanjechampignons of oesterzwammen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Niet alleen geschikt voor vegetariers, maar lekker en gezond voor iedereen.

Bereidingswijze

Verdeel de gewassen broccoli in roosjes. Was de courgette en snijd deze in plakjes van 1 cm dik. Kook de broccoli en courgette 3 minuten en giet ze af (of 2 minuten met aanhangend vocht in de magnetron, afgedekt, 800 Watt).
Giet de rode bonen af. Pel de uien en snipper ze. Verhit de zonnebloemolie en fruit de uien op de lage stand totdat ze zacht zijn.
Voeg het laurierblaadje, de kaneelpoeder, de kerriepoeder, de chilipoeder, de ketoembar en de gemalen komijn toe. Roer alles goed door en bak zachtjes 1 minuut .
Pel de teentjes knoflook en pers ze boven het kruidenmengsel. Voeg de broccoli en courgette toe en roerbak 3 minuten.
Meng de gepelde tomaten met sap erdoor. Borstel de paddestoelen, snijd ze in smalle reepjes en voeg ze bij de groentecurry. Stoof zachtjes 3 minuten.
Schep de uitgelekte rode bonen erdoor.

Serveertip

Warm het gerecht goed door en serveer er brood of gekookte rijst bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jessic avatar
jessic 17-09-2009

Dit lijkt me heerlijk, ben van plan het zondag te gaan maken. Bedankt!

koerinne avatar
koerinne 14-09-2002

Een heerlijk gerecht! Omdat ik geen broccoli en bonen in huis had, heb ik babymais en een paprika gebruikt en dat was erg lekker.

mjc_a avatar
mjc_a 10-09-2000

Hallo Frida, we hebben vandaag genoten van dit lekkere recept. Ik heb het samen met mijn dochter (11 jaar) gemaakt. Zij is sinds een half jaar vegetarier en wilde dolgraag koken. Dit recept was niet moeilijk, had toch alle gezonde ingredienten en was heerlijk! We zullen het zeker nog vaker gebruiken. Tip voor niet-vegetariers die hun stukje vlees niet kunnen missen: stukjes kipfilet apart bakken en er apart bij serveren. Bedankt voor dit recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten