Compote van verse vijgen

  • Joods,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

* Composta di fichi *
Deze Italiaanse vijgencompote is ideaal voor vijgen die niet echt op hun best zijn (zoals zo vaak met geimporteerde vijgen). Met dit recept worden ze heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 vijgen, 150 g suiker, 6 el water, geraspte schil van 1 citroen, klein beetje citroensap, 5 el rum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de vijgen voorzichtig. Probeer ze niet te beschadigen.
Laat suiker, water, geraspte schil en citroensap 5 minuten zachtjes koken. Doe er de vijgen bij en pocheer ze een paar minuten, tot ze zacht zijn. Keer ze eenmaal om. Doe de rum erbij en laat ze afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten