1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Vlees

Vlees

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Ingrediënten 4 personen


150 gr droge witte bonen
150 gr droge zwarte bonen
2 liter koud water
1 ui
boter
1 plak gerookt spek van 100 gr
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
3 koppen water
esdoornsiroop (ahorn of pannekoekensiroop)
olijfolie
4 sneden lamsbout van 150 gr met been
1 eetlepel cajunkruiden
150 gr zure room
4 takjes vers bonenkruid (of verse marjolein of shiso purper)



Moren en Christenen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De avond voordien:
Week de witte en zwarte bonen apart in het water.

Bereidingswijze

De dag zelf:
Verwijder de bonen die bovendrijven en giet het weekwater weg.
Pel de ui, snijd hem doormidden en schroei hem aan beide snijvlakken in
een klont boter tot hij mooi bruin ziet.
Doe de ui, de bonen, het spek, de laurierblaadjes, de tijm en 3 koppen
water in een sudderpot.
Controleer na 1 1/2 uur de gaarheid.
Verwijder dan het spek en de ui en meng er een scheutje siroop door.
Houd warm.
Strijk tijdens de kooktijd van de bonen het lamsvlees lichtjes in met olie
en strooi er de cajunkruiden over.
Bak het vlees aan beide kanten en zorg ervoor dat het binnenin mooi
rozig blijft.
Verdeel de bonen over de borden.
Leg het vlees in het midden en lepel er vlak voor het opdienen een vlokje
zure room op.
Werk af met een takje bonenkruid.

Serveertip

Schenk hierbij een glaasje Bourbon soda (whisky-soda) of een Griekse
rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top