Burmese Kip-kerriesoep

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Dit gerecht is zowel een voorgerecht als hoofdgerecht en voor 6-8 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • 1 bosje verse koriander
  • ± 1 kg kippenbouten
  • zout
  • 5 kruidnagels
  • 3 grote uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 4 lente-uitjes
  • 3 kleine gedroogde chilipepertjes
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels geraspte verse gember
  • 1 theelepel koenjit
  • 3 theelepels djinten
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 kippenbouillontabletten
  • ¼ liter kokosmelk
  • 175 gram mie
  • plakjes citroen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

De kip wassen en verwijder de vel van de bouten.
De korianderblaadjes van de steeltjes knippen en fijnsnipperen. De steeltjes bewaren.

Bereidingswijze

Breng de kippenbouten met 2 liter water, 2 theelepels zout, de koriandersteeltjes en de kruidnagels aan de kook en laat de bouillon, met een deksel schuin op de pan, ? 45 minuten zachtjes trekken.
pel en snipper de uien en knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ? 2 cm.
Verkruimel de chilipepertjes.
Schep de kippenbouten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen.
Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes.
Zeef de bouillon.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui-en knoflooksnippers met de gember ? 5 minuten.
Voeg dan de verkruimelde peper,koenjit, djinten en gemalen koriander toe.
Roerbak het geheel nog even.
Voeg de bouillon en de bouillontabletten toe aan het uimengsel en breng de soep aan de kook.
Laat de soep, afgedekt, zachtjes ? 30 minuten pruttelen.
Roer de kokosmelk en de stukjes kip door de soep.
Kook, terwijl de soep pruttelt, de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveertip

Leg wat mie in soepborden en schep er soep over.
Garneer de soep met de stukjes lente-ui, gesnipperde koriander en plakjes citroen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten