chocolade notentruffels

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram blanke hazelnoten ,
75 gram pure chocolade ,
25 gram boter ,
1 eetlepel slagroom ,
cacaopoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maal de hazelnoten heel fijn.Breek de chocolade in een pannetje en zet dit pannetje in een pan kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten.
Roer er de boter , hazelnoten en de slagroom door.
Laat het mengsel afkoelen , maar niet helemaal opstijven. Klop dan met een mixer tot een lichtbruin mengsel.
Zet het in de koelkast en laat het opstijven tot dat er balletjes van gedraaid kunnen worden.

Bereidingswijze

Draai er balletjes van en rol ze door de cacaopoeder.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Laatste reacties

leander_a avatar
leander_a 15-08-2000

Ik ga dit beslist uitproberen. Lijkt me heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten