Italiaanse Canneloni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Canneloni naar een origineel Italiaans recept. Gevuld met Spinazie en kaas en overgoten met een tomaten-/vleessaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. Canneloni;
600 gr. diepvriesspinazie;
250 gr. Ricotta kaas (of Mascarpone);
100 gr. Parmezaanse kaas;
200 gr. Mozarrela kaas;
Zout, peper, nootmuskaat;
3 Eieren;
500 gr. Gehakt;
1 Pak Honig Mix voor Lasagnesaus naar Italiaans recept;
Olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slagroomspuit;
Grote, langwerpige ovenschotel;
Grote hapjespan of wok.

Bereidingswijze

Meng de gedooide spinazie met de Ricotta en Parmezaanse kaas, de eieren, het zout, de peper en de nootmuskaat. Zet dit even apart.
Verkruimel het gekat in de hapjes of wok. Maak de lasagnemix aan met halfvolle melk i.p.v. water en meng dit door het gehakt. Laat het even doorkoken tot het wat dikker wordt. Neem de pan van het vuur. Bestrijk de ovenschotel met wat olie. Doe de helft van de vleessaus op de bodem van de ovenschotel. Ga nu als volgt te werk: vul de slagroomspuit met het spinaziemengsel. Houd met de linkerhand 1 cannelonipijpje vast terwijl je steeds 2 vingers voor het uiteinde van een cannelonipijpje en spuit met de andere hand de spinazie erin. Dit gaat niet gemakkelijk! Doe het boven de kom met spinazie, want het wil nogal eens "lekken". Leg de gevulde canneloni's op de saus. Dek af met de rfest van de saus en leg er stukjes Mozarella bovenop. Zet het geheel in het midden van de voorverwarmde oven op stand 4 (200 ?C) en laat het in 1 uur gaar en bruin worden. Je hoeft de canneloni niet voor te koken - maar dan moeten ze wel 1 kwartier langer in de oven dan opde verpakking staat aangegeven.

Serveertip

Lekker met 'n glas Chianti of andere rode Italiaanse wijn en een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

940gl avatar
940gl 06-04-2011

heb de canneloni wel voorgekookt. smaakte lekker!

2frederika avatar
2frederika 15-08-2009

Ik en mijn vriend hebben er lekker van gegeten. Als beginnende kok was het af en toe spannend, vooral bij het vullen van de cannelloni, maar het is me uiteindelijk gelukt! Op 200 graden werd hij wel al in 40 minuten al aardig bruin dus ik heb `` m moeten redden. ;-)

rick-n-roll avatar
rick-n-roll 25-01-2005

Was heel lekker ! Goede aanrader !

zwartjeshans avatar
zwartjeshans 27-11-2004

lekkere aanrader voor een keer een soeciale pasta

mjc_a avatar
mjc_a 03-10-2000

Lekker recept en niet moeilijk klaar te maken. Het vullen van de cannelloni is niet zo'n kliederwerkje als je er van beide kanten vulling in spuit. Voor een iets sterkere smaak heb ik door de saus een teentje knoflook en een gesnipperd uitje gedaan. Bedankt voor dit recept! We hebben gesmuld!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten