1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasterrine

Kaasterrine

  •  , Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Ingrediënten


300 gr. verse roomkaas - 100 gr. feta - 2 el. fijngehakte walnoten - 4 el. fijngesneden bieslook - 75 gr. geraspte oude kaas - 2 tl. gekneusde komijnzaadjes - 2 tl. gekneusde groene peperkorrels - 100-150 gr. Hollandse schapenkaas (iets dikker gesneden) - 100-150 gr. achterham (iets dikker gesneden) - 4-6 plakjes licht roggebrood (heel dun gesneden)



Terrine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roomkaas pureren. Feta pureren en mengen met de helft van de gepureerde roomkaas, noten en 2 el. bieslook. Andere helft van roomkaas mengen met oude kaas, komijn en groene peper. Bodem van een lage ronde vorm van 16 cm. doorsnede beleggen met een laag schapenkaas, plakjes kaas naast elkaar leggen en zo nodig bijsnijden. Kaasmengsel met groene peper hierop uitstrijken. Daarop plakken ham, op dezelfde manier als de schapenkaas. Hierop bieslookmengsel uitstrijken en dit afdekken met een dun laagje roggebrood. Terrine in koelkast ? 2 uur laten opstijven. Terrine storten. Bestrooien met de overgebleven bieslook en op kamertemperatuur serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top