1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Linguine
  6. linguine a la vongole

linguine a la vongole

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti,
pond verse vongole/venusschelpen of kokkels,
scheutje olijfolie,
1 dl witte wijn.
knoflook (naar smaak)
piri piri pepertje (of spaanse peper)
peterselie



Een heerlijk verrassend Toscaans recept dat maar weinig mensen kennen : spaghetti (of andere dunne lintpasta) met verse vongole (venusschelpen), of een stuk goedkoper met verse kokkels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vongole minstens 4 keer goed wassen (anders wordt het tandenknarsen),
knoflook in kleine stukjes snijden,
peper in dunne ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Breng voldoende water, met een beetje zout en een scheutje olijfolie toegevoegd, aan de kook en kook hierin de spaghetti "al dente".
Verwarm een grote koekepan of wok. Als deze heet is, een scheutje olijolie toevoegen en de knoflook eventjes fruiten. Voeg dan de peper en de vongole toe. Na ongeveer 2 a 3 minuten de wijn toevoegen. Na ongeveer 5 a 8 minuten wat peterselie erbij en alles goed omroeren.
De spaghetti afgieten, de vongole erdoorroeren (niet afgieten!) en meteen opdienen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en evt. brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top