tajine met lamsvlees

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Tajine is de naam van de vuurvaste aardewerken schaal met hoog, taps toelopend deksel. Het gerecht dat in deze schaal bereid wordt heet ook tajine.Het is een heerlijk Marokaans gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 kg lamsvlees (van de bout), in stukken * 2-3 el olijfolie * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 1/4 tl saffraanpoeder * 1/4 tl gemalen komijn * 1 tl gemberpoeder * 600 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken * 750 g sperziebonen, gehalveerd * zout, peper * 1/2 ingelegde citroen, in reepjes * 50 g groene olijven * 2-3 el fijngesneden peterselie * 5 dl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Tajine

Bereidingswijze

Bak de stukken lamsveel in de olie in de tajine rondom bruin. Strooi de knoflook er over. Meng saffraan, komijn, gember- en paprikapoeder en strooi hiervan de halft over het vlees. Leg de tomaat erop en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tajine en laat het gerecht /- 20 min. stoven. Leg de sperziebonen in de tajine en strooi hier wat zout over. Schenk er 5 dl water over, sluit de tajine weer en laat het gerecht /- 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg eventueel extra water toe. Voeg 5 min. voor het einde van de stooftijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat de saus eventueel iets indampen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveertip

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten