1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu con lamponi

Tiramisu con lamponi

Door: bolleken

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr frambozen - 250 gr mascarpone - 3 eieren - 100 gr bloemsuiker - 12 lepelkoekjes - 5 cl kirsch - 1 zakje vanillesuiker - zout


Verder heb je nodig


Een doorschijnende glazen schaal


"Tiramisu met frambozen" dit dessert wordt nog beter na een rustperiode omdat de parfums dan de tijd hebben zich te ontwikkelen. Maak hem de avond ervoor maar plaats de bovenste laag vruchten slechts 3 uur voor het serveren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet 15 gr bloemsuiker in 5 cl lauw water en roer om het te laten smelten. Voeg de kirsch toe en doop snel een voor een de koekjes in deze lichte siroop en bedek daarmee de bodem van de glazen schaal. Splits de eieren en klop het wit stijf met een klein snuifje zout. Klop de eierdooiers met de rest van de bloemsuiker en het zakje vanillesuiker in 2 a 3 minuten tot een lichtgeel lint. Doe er de mascarpone bij en meng zorgvuldig. Schep er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door. Giet de helft van deze creme over de koekjesbodem, leg daarop de helft van de frambozen en daarop de rest van de creme. Dek af met plasticfilm en zet een nacht in de koelkast. Plaats de laatste laag frambozen drie uur voor het serveren, dek terug af met plasticfilm en zet terug in de koelkast.

Serveertip

Garneer met enkele blaadjes verse munt en serveer.Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top