Abrikozen-roomtaart

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.

Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
deeg: 250 gr. meel * 125 gr. boter * 125 gr. suiker * 1 ei * 1 theel. bakpoeder * 1 blikje abrikozen (800 gr.)

roomlaag: 250 ml. room * 2 eieren * 1 opgehoopte eetl. maizena * 2 zakjes vanillesuiker * sap van 1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine / Combimagnetron

Bereidingswijze

Kneed de ingredienten tot een deeg en leg het deeg in een ingevette springvorm (26 cm.). Leg de goed uitgelekte abrikozen op het deeg en bak de taart voor.
Roer de ingredienten voor de roomlaag door elkaar en giet dit over de abrikozen. Bak de taart goudgeel en snij hem in 12 stukken.

Voorbakken: 20-24 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen
Afbakken: 30-36 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten