Amandel-kaneelkoek
- Amerikaans, Banket
- 60-120 min.
Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten 4 personen
deeg: 250 gr. meel * 125 gr. boter * 75 gr. suikervulling: 3 eieren * 125 ml. room * 125 ml. melk * 150 gr. suiker * 1 theel. kaneel * 200 gr. gemalen amandelen * 4 fijngewreven beschuiten * 1/2 theel. bakpoeder * 50 gr. fijngesneden sukade
Benodigdheden
Keukenmachine / Combimagnetron
Bereidingswijze
Kneed meel, boter en suiker tot een glad deeg. Leg het deeg in een ingevette springvorm (26 cm.) en maak een rand van ca. 2 cm. hoog. Bak de taartbodem voor tot deze lichtgeel van kleur is.
Meng eieren, room, melk, suiker en kaneel. Voeg amandelen, beschuitkruimels, bakpoeder en sukade toe. Verdeel dit mengsel over de (voorgebakken) taartbodem en bak de taart af. Snij de taart in 12 stukken.
Voorbakken: 15-20 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen
Afbakken: 30-40 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen.