Amandel-kaneelkoek

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.

Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
deeg: 250 gr. meel * 125 gr. boter * 75 gr. suiker

vulling: 3 eieren * 125 ml. room * 125 ml. melk * 150 gr. suiker * 1 theel. kaneel * 200 gr. gemalen amandelen * 4 fijngewreven beschuiten * 1/2 theel. bakpoeder * 50 gr. fijngesneden sukade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine / Combimagnetron

Bereidingswijze

Kneed meel, boter en suiker tot een glad deeg. Leg het deeg in een ingevette springvorm (26 cm.) en maak een rand van ca. 2 cm. hoog. Bak de taartbodem voor tot deze lichtgeel van kleur is.
Meng eieren, room, melk, suiker en kaneel. Voeg amandelen, beschuitkruimels, bakpoeder en sukade toe. Verdeel dit mengsel over de (voorgebakken) taartbodem en bak de taart af. Snij de taart in 12 stukken.

Voorbakken: 15-20 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen
Afbakken: 30-40 min. op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten