1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipcocktail

Kipcocktail

Door: aanrecht

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ei,1 kippenbouillontablet, 200g kipfilet, 75g champignons, 1/2el citroensap, 1 blik ananas (235g), 50g gezouten gebakken amandelen, 3el zure room, 1/2tl kerriepoeder, 2el mayonaise, zout, peper, 4 slabladeren, 1/2 kiwi



Heel lekker. Kan een dag van tevoren klaargemaakt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ei 10 minuten koken en pellen. kipfilet in 1/2liter water met bouillonblok 20 minuten gaar koken.In blokjes snijden, champignions in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap, amandelen grof hakken. Ananas in stukjes snijden en 2el sap in kommetje doen.In een schaal kip, champignons, amandelen en ananas door elkaar roeren en afgedekt in koelkast zetten.
Aan ananassap toevoegen: zure room, mayonaise, kerriepoeder zout en peper en tot sausje roeren. in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

In glas slablaadjes leggen. Daarop kipmengsel verdelen. Sausje erover schenken. Garneren met plakjes ei, schijfje kiwi en plakjes champignons.
Eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aanrecht
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top