Wild En Gevogelte

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Chicken-potato-hotpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote winterwortelen of 6 boswortelen
2 grote uien
600 gr kipfilet
2 1/2 dl kippebouillon
500 gr aardappelen
zout, peper
200 gr bloem
1 1/2 dl melk
1 theelepel bakpoeder
5 takjes peterselie
50 gr boter
2 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de wortels en uien schoon en snijd ze in plakjes en ringen.
Snijd de kipfilet in stukken.
Kook de kip en de groenten in de bouillon in 15 minuten op lage warmtebron
gaar, neem ze uit de pan en schep ze in een ingevette ovenschaal.
Schil de aardappelen, kook ze in 25 minuten gaar, giet ze af en stamp ze
fijn.
Roer een glad papje van 3 eetlepels bloem met wat melk, meng er de rest van
de melk, de bouillon, het bakpoeder en wat zout en peper en flink wat
peterselie door en schep dit over de kip en de groenten.
Mix van de gepureerde aardappelen, de rest van bloem (gezeefd), de gesmolten
boter en de eieren een stevige puree en schep die over de kip-groentenmassa.
Strijk de bovenkant glad en trek er met een vork cirkels in.
Laat de ovenschotel in een oven van 175 C in 40 minuten goudbruin worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten