Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Wild En Gevogelte

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter
250 gr in reepjes gesneden gekookte ham
1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
zout, peper
gemalen koriander
gemalen komijn
3 dl droge witte wijn
2 dl kippebouillon
3 uitgeperste teentjes knoflook
12 gevulde groene olijven
2 eetlepels kappertjes



In witte wijn gestoofde kip

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan. Beleg de bodem van de pan met de helft van de
reepjes ham. Leg de stukken kip in de pan en bestrooi ze met wat zout,
peper, koriander en komijn. Leg de rest van de reepjes ham op de stukken
kip. Schenk de witte wijn en de bouillon in de pan en voeg de uitgeperste
teentjes knoflook toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten zachtjes
sudderen tot ze gaar zijn.
Leg de stukken kip en de reepjes ham op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot de helft van het volume.
Schenk wat van de ingekookte saus over de stukken kip en garneer het gerecht
met de olijven en de kappertjes. Geef de rest van de saus apart bij het ge-
recht.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top