1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Vis En Schaaldieren

Vis En Schaaldieren

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Ingrediënten 4 personen


Een handvol peterselie
1 koffielepel groene en roze peperbolletjes, vers of op sap
1 limoen
2 eetlepels witte rum
1/2 liter stevige mayonaise
zout
6 druppels tabasco

Voor het garnituur:
1 kerstomaatje (bijv. geel)
1 takje shiso purper
gemengde sla

Voor de tournedos:
4 x 160 gr krokodilletournedos
boter



Krokodillentranen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Tip: In Louisiana zijn er heel wat krokodillenfarms, maar ook bij ons is
krokodillevlees nu te koop. U vindt het diepgevroren in 2 varianten:
er zijn stukjes van het lichaam, die o.a. als beignets worden gefrituurd en
"tournedos" uit de staart.
De krokodillesaus is ook geschikt voor zwaardvis, krab en kreeft.

Bereidingswijze

Maak de peterselie schoon, verwijder de steeltjes en hak hem fijn.
Spoel de groene en roze peperbolletjes en hak ook die fijn.
Pers de limoen uit en vermeng het sap met de witte rum en de peperbolletjes.
Roer dit door de mayonaise en voeg nog wat zout, de tabasco en de peterselie
toe.
Maak er een mooi dipsausje van.
Bak de krokodilletournedos in een klont boter aan beide kanten gaar en
serveer ze met de gemengde sla, de kerstomaaties, het krokodillesausje en de
shiso purper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top