1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse Kikkererwtensoep

Spaanse Kikkererwtensoep

Door: renee_schouten

  • Spaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-08-2000

Ingrediënten 8 personen


3 potten geconcentreerde kippenbouillon (b.v. Struik), 2 grote blikken kikkererwten, 3-4 grote aarddappels, 6 wortels, 1 ui, 2 tenen knoflook, scheut olijfolie, verse gemengde kruiden (b.v. diepvries van Albert Heijn) en deelblokjes spinazie a la creme (dit mag ook gewone spinazie of verse spinazie zijn).


Verder heb je nodig


Een staafmixer.


Heerlijke aparte en gezonde soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kikkererwten laten uitlekken, de aardappels schillen en in blokjes snijden, de wortels schrapen en in plakjes snijden, de ui klein snijden, de knoflook in stukjes snijden.

Bereidingswijze

De bouillon volgens gebruiksaanwijzingen aan de kook brengen. De stukjes kip eruit halen. Dan toevoegen: kikkererwten, aardappels, wortels, ui, knoflook, olijfolie en kruiden. alles gaar laten worden. Vuur uitzetten en met de staafmixer alles pureren (het blijft altijd een beetje grof). Doe de stukjes kip weer terug. Dan de blokjes spinazie er in laten ontdooien en rustig opwarmen.
Als je de soep van te voren wilt maken dan kan dat, alleen de spinazie pas op het laatste moment erbij doen.

Serveertip

Heerlijk als maaltijdsoep met knoflookbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_schouten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top