pasta met ham, champignons en roomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-1998

Een heerlijk snel-klaar recept uit de Italiaanse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. (kastanje)champignons, 1 flinke ui, een teentje knoflook, 1 plak ham* (gekookte of rauwe), bieslook, 100-125 gram boogjes pasta, olijfolie, 2 dl. kruidenbouillon, 1 bekertje creme fraish (125 gr.),allesbinder, eventueel een scheutje wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplak, keukenpapier, maatbeker.

Voorbereiding

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden, ui snipperen, knoflook persen, ham in piepkleine stukjes snijden, bieslook in ringetjes.

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing met een beetje zout en een klein scheutje olijfolie.
Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons en hamblokjes toe. Bestrooi dit met peper en zout. Als de champignons zijn verkleurd verkruimel je het blokje (tuin)kruidenbouillon boven de pan en roer dit erdoor. Voeg vervolgens de creme fraish toe. De 2dl water kan er nu ook bij. Kook dit geheel even goed door. Bind nu de saus met allesbinder tot dikvloeibaar. Tenslotte voeg je de bieslook toe en eventueel (als de saus te dik is) een scheutje wijn.

Serveertip

* i.p.v. ham kan je ook gebruiken: kipfilet, gekookte Gelderse of kleine blokjes spek

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Wolvessong avatar
Wolvessong 13-06-2012

I really love this recipe. Sorry. Ik ben er gek op. En al de ingredienten zijn hier in Canada verkrijgbaar. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten