1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Slasoep

Slasoep

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter
1 grote fijngehakte ui
1 grote krop sla, gewassen en fijngesneden
1 liter kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
0,5 dl slagroom

Voor de garnering:
1 eetl fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Kooktijd: 15 minuten


180 Kcal / 750 KJ p.p.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan, bak de ui tot hij zacht maar niet bruin is. Doe de sla erbij en laat die een paar minuten smoren. Doe dan de bouillon erbij en voeg zout, peper en kruiden toe. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 7 minuten zachtjes doorkoken.
Vermeng de ingredienten met de mixer tot een papje of druk alles door een fijne zeef. Doe dit terug in de soeppan. Breng de soep weer aan de kook en neem de pan dan van het vuur. Giet er langzaam de room bij.

Serveertip

Heet opdienen versierd met gehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top