kentucky fried chicken

  • Amerikaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Het geheim onthuld !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo kippevleugels, 500 ml. karnemelk, 185 gram bloem, frituurolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, frituurpan, schaal, keukenpapier

Voorbereiding

Was de kippevleugels en dep ze droog. Leg de kip in een kom en giet er de karnemelk over. Dek de kom af en zet hem 2 uur in de koelkast. Draai de vleugels af en toe om.

Bereidingswijze

Vul een pan half met olie en verhit deze tot 180 graden. doe de bloem in een ondiepe schaal en voeg naar smaak zout en peper toe. Haal de kip uit de karnemelk, schud het vocht eraf en haal deze door de bloem. Doe ze per 4 stuks in de olie en bak ze 12 minuten. Zorg dat de olie niet te heet word. Laat de kip uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer er een lekkere salade bij, bv. coleslaw van Johma. snel en makkelijk, of gewoon voor bij de borrel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rita-kip avatar
rita-kip 24-02-2005

hallo,dit neem ik heel gauw mee. groetjes rita.

homberdikas avatar
homberdikas 27-06-2003

Hmmm, zelf bedacht? Pagina 50 van Tex-Mex van Anne Wilson uit de Konemann receptenboekjesserie, volgens mij :) Maar het is wel lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten