1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Terrine Van Champignons

Terrine Van Champignons

Door: samos

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Ingrediënten 6 personen


300 gram champignons middelgroot, 2 sjalotjes, 25 gram boter, zout, peper, 1 teentje knoflook, 250 gram kalfsschnitzel, 200 ml. creme fraiche, ? zakje Provencaalse kruidenmix, 8 bladeren lollo rosso, ? el. boter


Verder heb je nodig


Terrine of cakevorm inhoud ca. 1 a 1? liter


Lekker met vers gebakken brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden. Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Champignons en sjalotjes ca. 5 minuten fruiten. Op smaak brengen met zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Laten afkoelen. Tijm en rozemarijnblaadjes van takjes plukken. In ketel ca. 1 liter water de kook brengen. Schnitzels in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Al draaiende creme fraiche en ei toevoegen en alles tot gladde puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Champignons en fijgehakte kruiden door vleesmengsel scheppen.
Terrine invetten en vleesmengsel erin scheppen. Vorm in braadslede zetten. Ca. 3 cm. kokend water in braadslede schenken. In midden van oven terrine in ca. 40 minuten gaar laten worden. Terrine laten afkoelen.
Lollo rosso wassen, uitslaan en in stukken scheuren.

Bereidingswijze

Plank op vorm leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
Terrine in 8 plakken snijden. Sla over vier borden verdelen en plakken champignonsterrine erop leggen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top