1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pittige Pilaf

Pittige Pilaf

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Ingrediënten 4 personen


3 flinke kipfilets
2 grote uien
1 teentje knoflook (mag ook twee)
1 pakje Tomato Frito (van Heinz)
400 gram rijst
ongeveer 1 eetlepel sambal
1 blik perziken
1 eetlepel olijfolie


Verder heb je nodig


1 wok
1 pan voor de rijst


Pittige hap!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip en perziken in blokjes snijden.
Snijd de uien ook alvast in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Neem de wok en doe daar de olijfolie in en laat dit heet worden.
Vervolgens doe je de kip in de wok en bak je deze tot de stukjes een kleurtje krijgen. Dan bak je de uien mee, en de knoflook. Het lekkerst is om de knoflook uit te persen. Zet ondertussen een pan met water op en breng dit aan de kook.
Nu de kip, uien en knoflook gebakken zijn, voeg je het pakje Tomato Frito en de sambal er door en roer je alles goed door elkaar, dit laat je een minuut of 10 prutelen. Als het water kookt, de rijst toevoegen. De rijst laat je zo'n 13 minuten koken of kijk op de verpakking hoe lang je het moet koken.
Aan het eind van de kooktijd voeg je pas de stukjes perzik toe aan de saus met een beetje perziksap om de saus een beetje te verdunnen.
Als de rijst gekookt is, dit afgieten en de rijst opdienen op een platbord. De saus er overheen en smullen maar!

Serveertip

Meestal maak ik er een frisse salade bij, met sla, tomaat, komkommer, augurkjes, een eitje en pijnboompitjes en daaroverheen een yoghurtdressing. Ik zou zeggen: "Eet smakelijk".



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kesling


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kesling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top