bruine bonensoep uit gelderland

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Deze maaltijdsoep is vegetarisch maar kan ook verrijkt worden met geruld gehakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pond droge bruine bonen
3 liter water
300 g uien
olijf of canola-olie( of boter )
laurireblad,tijm, peper,selderij, kruidnagel en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De bonen wassen en 24 uur laten wellen in het water.

Bereidingswijze

De gewelde bonen in 1 uur gaarkoken met de laurier, kruidnagel en tijm.
Daarna de massa goed fijnstampen en zeven.
De fijngesnipperde ui fuiten in de olie, door de soep roeren en op smaak brengen met de peper, selderij en zout.
Het is ook lekker om gehakt te rullen in de olie waar de uien in gefruit zijn en dit toe te voegen aan de soep.

Serveertip

Deze maaltijdsoep serveren met roggebrood en katenspek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten