Mayonaise ( Te Gebruiken Als Basis Voor Vele Koude Sauzen)

  • Frans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-08-2000

Er gaat niks boven eigengemaakte mayonaise van dagverse eieren, ook lekker met een beetje citroen.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eierdooiers
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
mespunt mosterdpoeder of 1/2 theelepel fijne mosterd
1/2 eetlepel wijnazijn of 1 eetlepel citroensap
1 1/2 dl olijfolie of canola olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde of keukenmachine

Voorbereiding

Zet alles van tevoren klaar en laat op kamertemparatuur komen.
Scheid de eieren.

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers, het zout de peper en de wijnazijn of de citroensap in de mengbeker, en zet deze op de laagste stant aan. Meng alles tot een glad sausje.
De machine iets harder zetten en druppelsgewijs de olie toevoegen tot de gewenste dikte.

Serveertip

Wil je bijvoorbeeld remouladesause maken oeg dan 1 fijngesnden augurk, 2 eetlepels kappertjes, 1 fijngesneden uitje en enkele eetlepels fijngesneden kruiden zoals peterselie, kervel en dragon toe.
Een eetlepel room is ook erg lekker.
Smullen maar !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

casim001 avatar
casim001 27-03-2002

Hi Hannie, Ik heb je recept voor de mayonnaisse gepikt. Lijkt me lekker. Bedankt voor de tip over de bitterkoekjes. Ga zo kijken. Mooie pagina heb je! hans

will_s avatar
will_s 22-03-2002

Hoi Caroline. Ik wil je even laten weten dat ik dit recept heb meegenomen.Ga het gauw uitproberen.Lekker.!! Groetjes en fijn weekend. Willeke.

hannie46 avatar
hannie46 27-01-2002

Hoi, ik wil dit recept wel eens proberen,maar gaat het ook met een blender,want ik heb geen keukenmachine. groeten van hannie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten