Champignon- Notenragout

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2000

Een lekker romige vegetarische ragout.....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui, 200 g kastanjechampignons (of gemengde champignons), 1 of 2 tenen knoflook, verse peterselie, olijfolie, klontje boter,2 el bloem, 1(groente) bouillonblokje, melk, 50 g ongezouten gemengde noten, zwarte peper, 2 pasteibakjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, koekepan

Voorbereiding

Snijd de uien in stukjes en de champignons in grove stukken.
Hak de noten in stukjes.

Bereidingswijze

Bak de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg boter en de champignons toe en laat even sudderen. Zet het vuur laag, strooi de bloem over het mengsel (goed roeren). Als de bloem opgenomen is doe je een flinke scheut melk erbij. Blijven roeren tot het mengsel bindt. (Eventueel meer melk toevoegen als de ragout te dik is.) Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met zwarte peper. Rooster de noten in een droge koekepan bruin. (pas op voor aanbranden!) Roer ze door de ragout. Voeg evt een scheutje sherry of madeira toe. (MMM!)
Voordat je op gaat dienen de peterselie erboven fijnknippen en door de ragout roeren.

Serveertip

Ik eet dit meestal als hoofdgerecht met aardappelpuree en broccoli. Je kunt het natuurlijk ook eten als voor- of tussengerecht, of met rijst.

Laatste reacties

agnetha avatar
agnetha 08-08-2000

Hoi Carodun, Lijkt me lekker recept. Ga ik binnenkort maken! Groetjes, Agnetha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten