1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Caramelvla

Caramelvla

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2000

Ingrediënten 4 personen


170 gr. suiker, 1 liter melk, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 35 gr. custard, slagroom




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

120 (!) gr. suiker in een pan branden tot het gesmolten is. 1 liter melk met 50 gr. suiker en de vanillesuiker opzetten. 2 eieren scheiden. 35 gr. custard in een kommetje doen en klein beetje koude melk erbij doen. Eiwit stijf kloppen en eierdooiers schuimig kloppen. De eierdooiers bij de custard doen. Alvast een beetje van de warme melk bij de custard doen. De rest van de warme melk beetje bij beetje bij de caramel doen en even door laten koken. De custard toevoegen en nog heel even laten koken. Af laten koelen en vlak voor het opdienen het geklopte eiwit erdoor roeren zodat het luchtig wordt. Flinke dot slagroom er bovenop et voila



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeli_


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeli_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top