1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Mihoen

Mihoen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-07-2000

Ingrediënten 3 personen


200 gr kipfilet
250 gr mihoen
zout,peper
1 blik (400gr) doperwten
2 eetlepels olie
25 gr boter
350 gr gesneden prei
4-5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepes kruidenmix voor bamie
sambal oelek of trassie (eventueel)
100 gr geraspte belegen of oude goudse kaas


Verder heb je nodig


Wok


Roergebakken mihoen met prei en doperwten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en breek de mihoen fijn boven het hete water. Laat de mihoen 3 minuten wellen. Spoel de mihoen af onder koudstromend water en laat hem samen met de doperwten goed uitlekken in een zeef

Bereidingswijze

Verhit de boeter in een wok op braadpan en roerbak de kipreepjes rondom bruin. Roer de gesneden prei erdoor en bak de prei en de kip zachtjes gaar in 5-7 minuten. Roer af en toe. Voeg de uitgelekte mihoen met doperwten, de kruidenmix en de ketjap toe en laat het gerecht al roerende op een hoog vuur door en door heet worden. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en eventueel sambal

Serveertip

Geef de geraspte kaas er apart bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appiehappie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appiehappie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top