1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Sinaasappelmousse

Sinaasappelmousse

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2000

Ingrediënten 8 personen


* 2,5 dl sinaasappelsap
* 2 el citroensap
* 160 g basterdsuiker
* 1 el gelatinepoeder
* 0,6 dl water
* 1 el sinaasappellikeur
* 3 eiwitten
* 2 dl stijve slagroom



Lekker makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng sinaasappel- en citroensap, voeg suiker toe en laat 10 min. staan zodat de suiker zacht wordt. 2. Strooi gelatine in water in een bakje. Bakje in kokend water zetten en roeren tot de gelatine is opgelost. Samen met de likeur bij het sap doen en goed mengen. Koelen tot het mengsel zo dik is als ongeklopt eiwit. 3. Klop sinaasappelcitroen-gelatinemengsel luchtig en licht. Klop met een elektrische mixer eiwitten stijf en schep met een metalen lepel de room en eiwitten door elkaar. Schep het gelatinemengsel door het eiwitmengsel. Verdeel het mengsel over 8 dessertkommetjes of wijnglazen. Garneren met een partje sinaasappel, sinaasappelschil en een beetje slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top