1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Stoofschotel

Stoofschotel

Door: chefengel

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2000

Ingrediënten 4 personen


8 aardappelen, 750 gr. kouseband, 350 gr. bieflappen, 400 gr. gekookte rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1/2 rundvleesbouillontablet, 1 eetl. gesnipperde selderij


Stoofschotel
Stoofschotel

Een surinaamse roerbakschotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels in blokjes, maak de kouseband schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm. snijd de bieflappen in reepjes, pel de ui en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en roerbak het vlees rondom bruin, neem het vlees met de schuispaan uit de pan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit, voeg de kouseband toe en bak dit enkele minuten, voeg daarna de aardappel toe en doe het vlees terug in de pan, voed 2 dl. water toe met het verkruimelde bouillonblokje en de selderij, laat dit alles 15 min. zachtjes gaar stoven.

Serveertip

Serveren met de gekookte rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefengel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top