Zoete Uienchutney
- Amerikaans, Saus/dressing
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie2 geperste teentjes knoflook.
1 kg zoete uien in ringen
2 appels in stukjes
250 gr suiker,
3 dl witte wijnazijn,
2 theelepels koenjit (geelwortelpoeder),
1 eetlepel kerriepoeder,
2 theelepels gemberpoeder,
2 theelepels kaneel,
zout en versgemalen peper
250 gr gewelde rozijnen
Bereidingswijze
Verhit in een braadpan 4 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin 2 geperste
teentjes knoflook.
Voeg 1 kg zoete uien in ringen en 2 appels in stukjes toe en bak die ? 20
minuten op laag vuur.
Roer er 250 gr suiker, 3 dl witte wijnazijn, 2 theelepels koenjit (geelwor-
telpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels
kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ? 20 minuten tot een dikke
massa inkoken.
Roer er 250 gr gewelde rozijnen door en laat nog 5 minuten koken.
Schep de chutney in 3 brandschone potjes van 450 gr met schroefdeksel, leg
bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes
10 minuten op hun kop.
De chutney is lekker na ? 4 weken en blijft een jaar goed.