1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kippenvleugels

Kippenvleugels

  • Afrikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2000

Ingrediënten


* 1 kilo kippenvleugels



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade als volgt maken:
* 1 el zonnebloemolie
* 1 el sojasaus
* 1 el vloeibare honing
* 2 el zoete chilisaus
* 1 tl verse geraspte gember
* 3 uitgeperste teentjes knoflook
* 3 fijngesnipperde bosuitjes

Bereidingswijze

Doe het volgende een dag van te voren:
leg de kippenvleugeltjes in een schaal. Meng alle ingredienten voor de marinade
goed door elkaar en schenk deze over de
kippenvleugeltjes. Dek de schaal af en zet
hem in de koelkast. Draai de vleugeltjes tijdens het marineren af en toe om.
Neem de kip vlak voor ze op de barbeque gaat uit de marinade, en bewaar deze.
Leg de kippenvleugeltjes op een ingevet barbecuerooster bovenop de gloeiende kool.
Rooster ze 15-20 minuten (en draai ze steeds)
en bestrijk ze telkens met de marinade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top