Pare Pedis

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.

Bittermeloen met varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten
Verse pare of een blikje
Varkensvlees (hamlappen en/of speklappen)

Ingredienten voor de boemboe:
Uien.
Grote lomboks.
Olie.
Trassie, Laos, Vetjin, Djahe, Knoflook, Witte peper, Zout, Maggi boullionblokje, Sambal oelek, Chili saus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De verse pare eerst goed wassen, daarna doormidden snijden. met een eetlepel de pitten en los vruchtvlees weghalen. de schoongemaakte pare in reepjes van /- 1 cm breed snijden, snij daarna de reepjes in lengtes van 1,5 tot 2 cm.
Snij de uien en de lombok in fijne plakjes.
Snij het vlees in niet al te grote stukjes.
Het lekkerste vind ik in de combinatie hamlappen en speklappen.

Snij het vlees in niet al te grote reepjes.

Bereidingswijze

Laat de olie heet worden en bak de uien tot ze glazig zijn. Nu kunnen de kruiden erbij (een theelepeltje van elk is een goede maatvoering). Doe hierna de lombok en het vlees erbij. Laat het nu goed doorbakken tot dat het vlees bijna gaar is. Doe nu de pare in de pan en schep e.e.a. goed door. Hierna 1 a 2 eetlepels sambal oelek en 5 a 6 eetlepels Chilisaus er door heen scheppen.
Laat het gerecht op een zacht pittje gaar worden.

Serveertip

Serveer het met witte rijst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wkry avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten