Pare Pedis
- Indonesisch,
- 20-30 min.
Bittermeloen met varkensvlees
Voorbereiding
De verse pare eerst goed wassen, daarna doormidden snijden. met een eetlepel de pitten en los vruchtvlees weghalen. de schoongemaakte pare in reepjes van /- 1 cm breed snijden, snij daarna de reepjes in lengtes van 1,5 tot 2 cm.
Snij de uien en de lombok in fijne plakjes.
Snij het vlees in niet al te grote stukjes.
Het lekkerste vind ik in de combinatie hamlappen en speklappen.
Snij het vlees in niet al te grote reepjes.
Bereidingswijze
Laat de olie heet worden en bak de uien tot ze glazig zijn. Nu kunnen de kruiden erbij (een theelepeltje van elk is een goede maatvoering). Doe hierna de lombok en het vlees erbij. Laat het nu goed doorbakken tot dat het vlees bijna gaar is. Doe nu de pare in de pan en schep e.e.a. goed door. Hierna 1 a 2 eetlepels sambal oelek en 5 a 6 eetlepels Chilisaus er door heen scheppen.
Laat het gerecht op een zacht pittje gaar worden.
Serveertip
Serveer het met witte rijst.